Versterking voor de parochiewacht

De parochiewacht is een groep vrijwilligers die buiten kantooruren de bereikbaarheid van de parochie voor dringende pastorale vragen waarneemt. Bijvoorbeeld wanneer een uitvaartondernemer belt om afspraken te maken voor een uitvaart, of wanneer mensen verzoeken om een Ziekenzalving. Met behulp van een mobiele telefoon kan de parochiewacht vanuit huis het contact met een voorganger regelen en zo de noodzakelijke pastorale zorg in gang zetten.

telefoon (nood)

Een drietal vrouwen -Cita Pol, Els van Rinssum en Ingrid Visser- heeft jarenlang in stilte de parochiewacht gestalte gegeven en daarmee parochie en pastores veel werk uit handen genomen. Helaas moest Els eind 2012 om gezondheidsredenen stoppen. Ingrid, die ook op het parochiesecretariaat werkte, stopte op 1 maart jl. in verband met haar pensionering. Toen dreigde de spoeling dermate dun te worden dat Cita en Ingrid de noodklok luidden: als er geen versterking kwam, zou ook Cita stoppen.

Een bliksemactie van pastoor Daggenvoorde, Cita Pol en AEV heeft gelukkig het tij kunnen keren. Na twee introductiebijeenkomsten en een praktische instructie zijn zeven nieuwe parochianen gevonden om per 1 april jl. met Cita Pol bij toerbeurt de parochiewacht opnieuw invulling te geven. Tijdens de laatste bijeenkomst werd Cita door Paul Daggenvoorde namens team en parochie met bloemen bedankt voor het stugge volhouden, ook in de laatste maand waarin zij continue alleen de wachttelefoon waarnam. Wij zijn de hele groep dankbaar dat zij op deze wijze willen meewerken om de parochie voor mensen bereikbaar te houden en wij wensen allen veel succes in deze taak.

namens pastoraal team en AEV, Marianne van Tricht