Vertraging voor vernieuwing van verwarming in de OLV kerk

Het vernieuwen van de luchtverwarming in de Onze Lieve Vrouwekerk heeft vertraging opgelopen. Dat is veroorzaakt door de vondst van asbest.

De bedoeling was de klus al voor Kerstmis te klaren. De installateur kon echter nog niet aan de slag zolang niet helder was of er asbest is verwerkt in het ketelhuis. Een onderzoek moest daar duidelijkheid over verschaffen en de uitkomst is deze week bekend geworden. Inderdaad moet er eerst asbest worden verwijderd.
Het spreekt voor zich dat dit gespecialiseerd werk is dat wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf. Dat brengt uiteraard wel vertraging met zich mee. Pas als het asbest verwijderd is (saneren) kan de luchtverwarming dus vernieuwd worden. Helaas kunnen we op dit moment nog geen exacte schatting maken hoe lang dit gaat duren, maar we houden u op de hoogte.

Bij de installatie van de luchtverwarmingsketel destijds, was het gebruikelijk om ketelhuizen brandwerend te bekleden met behulp van asbestplaten. De overheid heeft inmiddels voor asbestverwijdering strenge regels opgesteld en deze moeten uiteraard ook door onze parochie worden nageleefd.

Het bestuur heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen om ieder risico uit te sluiten. Kortom: er is werk aan de winkel en helaas kan het nog enige tijd duren voordat wij er als Emmaüsparochie weer warmpjes bijzitten.