Vasten = loslaten: mag het een onsje minder?

Het leven is druk en vol. Veel te druk en vol vinden we allemaal. En toch hollen we maar door. Verlang je ook naar wat meer rust, bezinning en bewust omgaan met eten, drinken, slapen en bewegen? Op woensdag 1 maart begint de vastentijd. Van oudsher een tijd om stil te staan bij wat je doet, maar ook bij wat je (eigenlijk) zou willen doen. Die tijd willen we opnieuw benutten, maar dan wel in een hedendaagse vorm.

Wilt u de komende vastentijd eens loslaten waar u normaliter wellicht onbewust in doorgaat? En bent u op zoek “hoe dat dan te vorm te geven”? Wij bieden u een boekje met tips rond eten, meditatie, beweging en bewuster omgaan met tijd, media en leefomgeving. Het materiaal is geschreven door Mariska Litjes (r.k. jeugdwerker bij de Emmaüsparochie en diëtiste), Ad Wijlhuizen en Gertrudeke van der Maas (predikanten De Drie Ranken).
De kosten zijn 5,00 euro (inclusief notitieboekje). De boekjes zijn te verkrijgen bij het secretariaat van de Emmaüsparochie (maandag t/m donderdag 9.00- 12.30 uur)

Een ander boekje over vasten dat te verkrijgen is komt uit de serie met inspiratieboekjes van uitgever Adveniat. Deze boekjes zijn ook in de kerk te verkrijgen.