Oproep tot solidariteit in TED-talk van paus Franciscus

Goedenavond — of beter: goedendag, ik weet niet hoe laat het bij jullie is. Hoe laat het ook is, ik ben blij dat ik aan jullie ontmoeting kan deelnemen. Ik hou veel van de titel — ‘The future you’ — want hij kijkt naar morgen, maar nodigt vandaag al uit tot dialoog: terwijl hij naar de toekomst kijkt, nodigt hij uit om zich tot een ‘jou’ te richten. ‘The future you’, de toekomst bestaat uit jou, dat wil zeggen uit ontmoetingen, want het leven verloopt langs relaties”.

Met deze woorden begon onze paus Franciscus op 26 april 2017 jl. zijn verrassende bijdrage aan de TED2017 conferentie. Verrassend in twee opzichten: Tot op het laatste moment was het geheim gehouden dat paus Franciscus een bijdrage zou leveren en nooit eerder deed hield een paus een TEDtalk!

Klik op de afbeelding hieronder om de toespraak in zijn geheel te zien. Onder de afbeelding vindt u een link met de Nederlandse vertaling van het transcript van de TEDtalk van de paus.

Link naar ==> het transcript van de toespraak van de paus.

TED (Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten ‘de presentatie van hun leven’ te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Tijdens een conferentie komen tientallen sprekers aan het woord, afgewisseld door diverse korte dans- en muziekuitvoeringen.