Nieuwe fase voor Emmaüsparochie

Het is tijd voor een volgende fase in de groei van de Emmaüsparochie. Dat spreekt Berry van den Hout uit als vice-voorzitter van het parochiebestuur, in het nieuwste nummer van Op Weg.
Samen met Mark Braam blikt Van den Hout terug op de ontwikkelingen in de afgelopen jaren in De Drie Ranken in De Maten, en in de Emmaüsparochie als geheel. Braam is namens de katholieke gemeenschap ouderling in het oecumenisch kerkcentrum De Drie Ranken.
Het sluiten van kerken heeft veel verdriet veroorzaakt, weet Van den Hout. ,,Gelukkig hebben heel veel mensen die pijn een plek kunnen geven in hun leven en hebben ze de weg naar de Onze Lieve Vrouwekerk in fysieke zin, maar misschien nog belangrijker het blijven werken aan en in de Emmaüsgeloofsgemeenschap in emotionele zin door kunnen zetten of weer op kunnen pakken. Dat is een heel groot goed!
Ik denk dat we die fase nu af kunnen sluiten en een volgende fase in kunnen gaan, namelijk die van verder kunnen bouwen aan onze geloofsgemeenschap. En ook dat in dubbel opzicht.”

De nieuwste Op Weg is hier te lezen.