MIVA kerkcollecte 2020 vraagt aandacht voor vluchtelingen in Bangladesh

Op 29 en 30 augustus vindt de MIVA-collecte plaats. Dit jaar vragen wij uw aandacht voor vluchtelingen in Bangladesh.

Gezondheidszorg voor Rohingya vluchtelingen in Bangladesh

In 2017 vluchtten ruim 700.000 Rohingya vluchtelingen van Myanmar naar Bangladesh. Sindsdien wonen zij op de grens in één van het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Terug kunnen ze niet, Bangladesh verder in mogen ze niet.

Pionier Anwar zet zich in voor de vluchtelingen die klem zitten.

In dit uitzichtloze bestaan zorgt Pionier Anwar voor deze mensen. Een ambulance helpt hem de vluchtelingen in elk geval te voorzien van medische zorg. Dankzij donateurs kon MIVA Anwar het afgelopen jaar al helpen met één ambulance. Die brengt mensen uit het kamp naar de kleine klinieken in het vluchtelingenkamp. Hier krijgen zij eerste hulp, worden zwangere vrouwen gecheckt en kinderen gevaccineerd. Als de kleine klinieken niet de juiste zorg kunnen bieden, worden de mensen naar ziekenhuizen buiten het kamp gebracht.

Oogziekenhuis

Anwar beschrijft een avond in het oogziekenhuis op 20 kilometer van het kamp: “Gisteravond kwam Rehan naar het oogziekenhuis. Een jongetje van pas drie jaar, samen met zijn vader. Een van zijn ogen is aangetast, voor het andere wordt gevreesd. Als er meteen vervoer naar het ziekenhuis was geweest, was zijn oog gespaard. Alleen een operatie kan zijn andere oog redden. Daarvoor moet hij naar India. Daar is de oogheelkunde veel beter. Tot die tijd draagt hij een zonnebrilletje, zodat hij minder last heeft van de zon.”

Harde werkelijkheid

Geen ambulance, geen medische zorg. Het is de harde werkelijkheid voor de mensen in het vluchtelingenkamp. Anwar is al onze donateurs erg dankbaar. Nu kan Anwar voor ‘zijn mensen’ in het kamp het verschil maken. Gelukkig zijn er meer mensen als Anwar werkzaam in het kamp. Samen kunnen we ook hen helpen met een ambulance. MIVA trekt zich het lot van deze mensen aan en wil hem helpen met meer ambulances.

Rehan met zijn vader.

Over MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Meer informatie over MIVA: www.miva.nl

We lopen samen op!

Als Emmaüus parochie lopen we samen op en willen graag bijdragen: dichtbij, maar ook ver weg. En daar is deze MIVA actie precies bedoeld. In verband met de coronacrisis zijn er geen collectes tijdens de vieringen. U kunt wel geven door:
– uw bijdrage te storten op rekening NL80 RABO 0105 242 063 t.n.v. Emmaüus parochie
Apeldoorn, ovv MIVA actie 2020
– uw bijdrage te storten in de collecte bus die achter in de kerk staat

We hopen dit jaar op een mooie opbrengst. Samen kunnen we veel doen! Wij danken u alvast voor uw bijdrage.

Namens de werkgroep Em-missie (Rens, Luce, Ronald, Virginie en Bruno) onze hartelijke dank.