Maria Cantorij te gast in Onze Lieve Vrouwekerk

Op zondag 26 maart komt een gastkoor uit Deventer zingen tijdens de eucharistieviering van 10.00 uur. Het begon met een ‘toevallige’ ontmoeting in het Gelre ziekenhuis met Petra Bouwmeester van De Cantorij uit Deventer. Toen is het idee geboren het koor uit te nodigen om te komen zingen in Apeldoorn.
Ik ben blij dit koor, De Maria Cantorij, in de Onze Lieve Vrouwekerk te ontvangen. Bij de voorbereiding komen mooie herinneringen naar boven van mijn tijd in Deventer. Onder andere de prachtige viering van mijn diakenwijding in de Maria Koninginkerk.
Ronald Dashorst

De Cantorij
De Cantorij is in 1980 ontstaan als jongerenkoor in de toenmalige Maria Koningin parochie te Deventer. De gemiddelde leeftijd van het koor is in de loop der jaren omhoog gegaan. En dus werden we de cantorij in plaats van het jongerenkoor. Het repertoire werd ook anders. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer liederen van Antoine Oomen en Huub Oosterhuis. Sinds ongeveer 13 jaar is Rienus Oude Kempers onze dirigent. Al heel erg lang is Yvonne Boog onze organiste, maar in de loop van de jaren heeft zij zich ook voor de meest moeilijke begeleidingen bekwaamd op de piano.
Wij zingen alles in het Nederlands, omdat we willen dat iedereen de teksten begrijpt.
Tijdens zijn verblijf in Deventer hebben we ook vele vieringen mogen voorbereiden met Ronald Dashorst, dat hebben we altijd als zeer waardevol ervaren. Op zijn uitnodiging zingen we zondag 26 maart om 10.00 uur en we hebben de viering ook met hem voorbereid. We hopen dat het u aanspreekt.