Jongerenpastoraat The Wave stopt

Voor de zomer heeft u vast al wat vernomen omtrent de beëindiging van de activiteiten van JP The Wave. Omdat, op de valreep van de vakantie, hierover nog geen melding was gedaan in Op Weg wil de werkgroep graag nader toelichting geven.

Ruim 18 jaar geleden is The Wave, op initiatief van pastor Antoon Goes, gestart met de activiteiten voor de jongeren vanuit De Veste aan de Fabianusstraat (destijds nog in het voormalige patronaatsgebouw naast de kerk). Door de jaren heen zijn tal van activiteiten georganiseerd die de jongeren een gezellige avond bezorgden in een veilige omgeving en waar zij elkaar konden ontmoeten.

Deze activiteiten waren divers van karakter, zowel op de locatie zelf als in de omgeving daarvan of in de omgeving van Apeldoorn. Oorspronkelijk kwamen de jongeren uit Apeldoorn-Zuid en Ugchelen, later is dit uitgebreid. Vanzelfsprekend had de werkgroep door de jaren heen een wisselende samenstelling (alleen Joop Starink is nog van het eerste uur) en voor de jongeren is het een komen en gaan. We hebben veel leuke jongeren mogen ontmoeten. De Wave deed zijn naam wat dat betreft eer aan.

Die golfbeweging, vooral in aantal aanwezigen, is er altijd geweest maar de laatste jaren was er een blijvende daling in de komst van het aantal jongeren. Met een lagere opkomst van jongeren kunnen wij de activiteiten die wij graag voor de jongeren organiseren niet meer realiseren. Daarbij komt dat de bronnen waaruit wij putten voor de aanwas (scholen en vormsel), uitdrogen. Vanuit de scholen hebben de jongeren blijkbaar andere bezigheden en de vormselgroep wordt steeds kleiner en voor hen geldt blijkbaar hetzelfde. Daarnaast zitten de opkomsten en activiteiten van de scouting onze werkgroep in de weg.

Kortom, wij hebben na uitvoerig overleg helaas moeten besluiten de activiteiten voor de Wave te beëindigen. In juni hebben wij de laatste avond gehad, en natuurlijk was dit voor de groep die nog met plezier kwam, ook erg jammer.

Ons materiaal en natuurlijk ook onze ervaring gaat niet verloren en zal beschikbaar gesteld worden aan Kind en Kerk. Mogelijk zijn er in de toekomst nog kansen iets nieuws of anders te bieden voor de jongeren binnen de Emmaüis parochie, dat zou mooi zijn.

 

Namens The Wave

Elvira van den Broeke-Flipsen