Inspiratie, recepten en meer op weg naar Pasen

Veertig dagen op weg naar Pasen in het jaar 2021. Een tijd die in ons geloof gekenmerkt wordt voor bezinning, soberheid en verwachting. Met een veertigdagen-kalender willen wij stil staan bij de nood van mensen en de wereld.

Maar er gloort hoop door al het nieuws.

Licht aan de einde van de tunnel. Daarom zijn we op weg naar Pasen. Een zoektocht naar God in Geloof, Hoop en Liefde. We reiken u elke dag iets aan om de ‘vasten’ inhoud te geven.

Vastentip

Met Evangelieteksten op zondag, een vastentip op maandag, een quote van de paus op dinsdag en pastorpraat op de woensdag, met een gedicht op donderdag, een recept zonder vlees voor de vrijdag en een mijmertje en schrijfmoment op zaterdag. We hebben teksten verzameld die uitdrukking geven aan de zoektocht naar verbondenheid met u en God. Elke week hebben we thema’s die ons leiden door de vastentijd.

Achter in de kerk ligt een veertigdagenkalender voor u klaar in de vorm van een boekje. Zo willen we u elke dag inspireren om de vastentijd bewust te beleven. U kunt dit meenemen na de viering of tijdens de Open Kerk tussen 13.00 en 16.00 uur op de zaterdagen. Ook zijn ze verkrijgbaar via het secretariaat.

Kinderen

De kinderen tussen de 7 en 10 jaar krijgen een 40 dagenkalender thuisgestuurd. Ook de scholen zullen er een ontvangen voor in de klas van de middenbouw. Ook deze kalenders liggen tijdens de Open Kerk op zaterdag achter in de kerk.

Tieners

Voor tieners organiseren we een vasten-challenge met afsluitende pubquiz. Zie voor verdere info bij de rubriek Kind en Kerk in Op Weg.

We wensen u een goede weg naar Pasen.

Pastoraal team Emmaüsparochie, Franciscus & Clara parochie