Helpt u mee bij het wereldrecord Bijbel lezen?

 

Dat het wereldrecord Bijbellezen deze maand plaats vindt in de Onze Lieve Vrouwekerk in Apeldoorn is algemeen bekend. Het wereldrecord is bedacht om geld bij elkaar te halen voor het doel van Serious Request. Dit jaar is het de hereniging van gezinnen die door oorlogen en conflicten uit elkaar gerukt zijn.
Om dat record te vestigen moet er 110 uur achter elkaar gelezen worden. Als iedere lezer 10 minuten voor zijn rekening neemt heb je 660 lezers nodig. Iedere minuut brengt 1 euro op. Met elkaar brengen alle lezers dus 6660 euro binnen. Een bedrag dat zeker de moeite waard is. Op www wereldrecordbijbellezen staat een intekenlijst. Er zijn nog heel veel blokjes vrij.
Wat is er mooier dan met een hele groep tegelijk in te schrijven. Behalve dat er blokjes gevuld worden is er een besparing aan kosten. Van elke inschrijving gaat 30 cent aan administratiekosten af. Dat is toch jammer. Het handigste is als één persoon de inschrijving voor de hele groep verzorgt en betaalt. Voor de organisatie is het wel nodig dat die persoon op zijn inschrijving de namen en tijdstippen van alle leden van de groep vermeldt. Op die manier bespaart hij 30 cent per inschrijving.
Ook voor individuele lezers is er nog keuze genoeg. Behalve lezers zijn er veel mensen nodig voor de organisatie. Dan gaat het om coördinatoren, gastheren/gastvrouwen en koffie/thee schenkers.
Ook voor aanmelding van die functies kun je op de website terecht. Iemand die wel wil bijdragen aan het doel maar niet zelf wil lezen kan een bijdragen overmaken. Van dat geld kunnen mensen lezen die geen euro per minuut kunnen betalen. Alleen met de hulp van veel lezers en veel helpers kunnen we het wereldrecord vestigen. Kortom: schrijf je in.

De Emmaüswerkgroepleden:
Ronald Dashorst, Dick Koster en Jacques Daenen