‘Even minderen, voor een ander’: doe mee aan de uitdaging van Vastenactie 2018:

De Vastenactie van dit jaar daagt u uit. Niet alleen om een ander te helpen, maar ook om zelf grenzen te verleggen.

De actie start op 14 februari en loopt tot 25 maart. Om opnieuw een mooie opbrengst te genereren, heeft de Vastenactie een nieuw onderdeel ontwikkeld: de 40 Dagen Challenge. Vasten is altijd een bekend fenomeen geweest. Maar tegenwoordig is het ook buiten de religieuze kaders een herkenbare gedachte om ergens voor een bepaald aantal dagen mee te minderen. Jongeren, bijvoorbeeld, zijn steeds meer geïnteresseerd in het minderen met hun social media gebruik. Anderen zijn meer geïnteresseerd is het minder met eten, om zo te lijnen. Dit lijkt ons een mooie uitdaging om aan te gaan. Nu eerst iets over het doel van de vastenactie en daarna dagen we u uit!

Opbrengst vastenactie Apeldoorn naar Tanzania

De opbrengst van de Vastenactie in Apeldoorn gaat dit jaar opnieuw naar een project van de Florentina Foundation: het Elisabeth Center (EC) in Tanzania. Het EC is een project van de Zusters van de Heilige Carolus Borromeus waar onderwijs wordt gegeven aan inmiddels ongeveer 600 kinderen. Er is een kleuter- en lagere school en middelbare school onder de bezielende leiding van zuster Immaculati.

Aan dat laatste heeft de Emmaüsparochie zich voor drie jaar door middel van de vastenactie verbonden. Drie lichtingen leerlingen kunnen met de opbrengst van onze bijdrage de middelbare school volledig doorlopen. De eerste leerlingen zijn al klaar met hun eerste jaar en we gaan ook volgen hoe de leerlingen terecht komen. De opbrengst van de vastenactie wordt gestort in een speciaal voor dit doel opgericht fonds: het Zr. Immaculati Fund.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit dit fonds moeten de leerlingen aan een aantal eisen voldoen. Helaas kunnen we nog niet alle leerlingen helpen, dus uw hulp is heel hard nodig. Op die manier kunnen we hen een betere toekomst bieden. Beter onderwijs is immers een betere toekkomst!

Uitdaging aangaan? Doe mee aan de 40 Dagen Challenge!
En wat houdt de 40 Dagen Challenge nu precies in en hoe werkt het? Het is heel simpel. Voorafgaand aan de vastenperiode denkt u al na over welke uitdaging u tijdens de vastenperiode aan wilt gaan. En welk bedrag u daarvoor gaat doneren als uw bijdrage aan de Vastenactie. Wat zijn dan uitdagingen? Hieronder enkele voorbeelden:

  • elke dag niet meer dan een half uur op de smartphone, en doneer daarvoor 40 x 0,25 euro aan de Vastenactie
  • drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x 1 euro aan de Vastenactie
  • minder met het koekje bij de koffie en doneer daarvoor 40 x 0,50 euro aan de Vastenactie
  • of iets anders…

Alle ideeën zijn goed!

U bepaalt dus helemaal zelf waarmee u gaat minderen en welke donatie dat oplevert voor ons Elisabeth Center project in Tanzania, waarmee kinderen aldaar goede kansen krijgen een goed leven op de bouwen. Tijdens de vastenperiode luidt het motto van de stichting: ‘Even minderen, voor een ander’. Doe dus mee en help daarmee de zusters in Tanzania.

Geld doneren
En hebt u met uw 40 Dagen Challenge een mooi bedrag bijeen gespaard? Dan kunt u dat overmaken op: NL40INGB0000941849 tnv Emmaüs parochie Apeldoorn, ovv Vastenactie 2018.

Delen ter inspiratie!

En, lijkt het wat? Doet u mee? Wij zijn reuze benieuwd naar wat u gaat doen. Deel daarom de acties met ons zodat we dat kunnen delen en elkaar kunnen inspireren en steunen! Mail ze naar: emmaus.apeldoorn.emmissie@gmail.com Of ga naar onze Facebook pagina en deel uw uitdaging!

Zo lopen we ook samen op met de 40 Dagen Challenge!

Werkgroep Emmissie:
Rens, Luce, Ronald, Jos en Marianne