Eindelijk nieuwe kerkverwarming

Met de kerst zitten we er weer warm bij!
Het was een lang, ingewikkeld en moeizaam proces. Nu kunnen we eindelijk zeggen: er komt een nieuwe verwarming in de Onze Lieve Vrouwekerk.

Hoe zat het ook al weer? Enkele jaren geleden werd duidelijk dat de verwarming in de kerk steeds meer uitval vertoonde door technische gebreken (slijtage). Na uitgebreide beraadslaging binnen het bestuur over wat te doen, werd uiteindelijk besloten tot renovatie. Ondertussen werd de verwarming met kunst en vliegwerk en veel inzet van de kosters aan de praat gehouden. Begin dit jaar werd aan installatiebedrijf Linthorst de opdracht verstrekt tot renovatie.

Offertes

Toen begon de ellende echter pas echt, want bij de voorbereidingen werd er asbest aangetroffen! Dat betekende uiteraard dat de renovatie niet kon worden uitgevoerd. Eerst moest onderzocht worden wat daar de consequenties van zijn. Goed onderzoek vergt tijd. Dat gold niet alleen voor het onderzoek maar ook voor zorgvuldige besluitvorming en het vergelijken van verschillende scenario’s (inclusief offertes).
Nu is alles duidelijk: het asbest moet verwijderd worden (door een gespecialiseerd bedrijf) Daarvoor moet de hele stookruimte leeg gemaakt worden. Het verwijderen van de installatie, het renoveren en het terugplaatsen is even duur als een nieuwe ketel.
Daarom is, in nauw overleg en met toestemming van het bisdom, besloten om tot sanering en het plaatsen van een volledig nieuwe installatie over te gaan. De sanering zal op 24 oktober starten door een gespecialiseerd bedrijf (Man en Mach).
De hele operatie zal tot medio november duren. We zullen u via de mededelingen en via de website wekelijks op de hoogte houden. Het zal de komende weken ongetwijfeld de nodige overlast opleveren, maar we hopen dat we vanaf medio/eind november weer met velen in een ‘hartverwarmende’ kerk zitten.

Het bestuur.