Cécile bevestigt verbintenis met congregatie

foto’s: Roelof Rump

Afgelopen zondag (24 september) heeft Cécile Liem, een bekende parochiaan in Apeldoorn en tegelijk verbonden met de Mexicaanse, wereldwijd vertakte congregatie van de zusters Missionaris Claris van het Allerheiligst Sacrament, haar verbintenis met deze congregatie gevierd.


Ze bevestigde haar toewijding aan de missie van de congregatie door de eeuwige gelofte uit te spreken. Dat deed zij ten overstaan van de moeder overste en twee zusters die uit Rome waren overgekomen. Zij beloofde zuiverheid (in de zin van celibatair leven), soberheid en gehoorzaamheid. Ze kreeg vervolgens een ring overhandigd als teken van haar verbintenis, en de statuten van de congregatie.
Cécile zingt bij het Credo koor. Bij deze gelegenheid heeft dit koor onder leiding van Fons Kronenberg de zang verzorgd. Alle pastores waren in de viering aanwezig. Ook diaken Ronald den Hartog die inmiddels in Groenlo-Lichtenvoorde werkt en binnenkort priester gewijd wordt.
Cecile is zeer betrokken bij de parochie en actief op het vlak van het persoonlijke pastoraat; ze gaat op huisbezoek en brengt zieken en ouderen de H. Communie.

Roelof Rump maakte foto’s van de bijzondere viering, die op zijn site te bekijken zijn.