Avonden in De Drie Ranken

Avonden in De Drie Ranken, ingang Violierenplein.

Woensdag 18 september Meditatie avond.
Begeleiding door dominee Henri ten Brinke of mevr. Marian Campen. Aanvang 20 uur tot ongeveer 21.30 uur.


Donderdag 19 september 19:30 uur Film, bijdrage € 2,50
The Light between Oceans
Deze ontroerende film neemt ons mee in het leven van vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel. Zij wonen op een eiland in West Australië, maar helaas komt hun kinderwens niet in vervulling. Totdat er een roeiboot aanspoelt met een verlaten meisje. Ze adopteren haar en zijn zielsgelukkig. Maar dan neemt hun lot een rare wending, wanneer een vrouw  hun leven binnenwandelt. Hun perfecte leven verandert langzaam in een hartverscheurend drama. De film roert uiteenlopende thema’s aan: van leven en dood, van eerlijkheid en bedrog, van wroeging, vergeving en verzoening..

De Verwondering:
David: herder, vriend, vluchteling, vechter, koning, danser…..
In het najaar organiseren wij drie avonden over David. Je kunt de hele serie volgen of een keuze maken uit het programma. Op deze avonden gaan we met verschillende verhalen rond David aan de slag met diverse werkvormen. Bijdrage € 5,00. Info en opgave: de.verwondering.apeldoorn@gmail.com

 

Saul, David en Jonathan Godly Play vertelling
Mariska Litjes
Maandag 23 september 19.45 uur – 21.45 uur:
Een verhaal over vriendschap, jaloezie en vertrouwen. Zijn wij zelf ergens in dit verhaal? We luisteren, verwonderen ons, stellen onszelf vragen en zetten dit om in een (creatieve) verwerking.

Bibliodrama
Gertrudeke van der Maas
Maandag 30 september 19.45 uur – 21.45 uur:
Bij bibliodrama raakt het eigen levensverhaal aan het Bijbelverhaal en andersom. Daardoor kan het mensen diep raken. Deze avond verdiepen we ons in de ontmoeting tussen Saul en David in de grotten bij Engedi. David is voor Saul op de vlucht, maar als hij de kans krijgt zich van Saul te ontdoen, spaart hij zijn leven.

 

Sacrale dans
Els Lagerweij
Donderdag 26 sept., 19:45 – 21:00 uur         

Sacrale dans is een meditatieve vorm van bewegen, waarbij plezier en beleving voorop staat. Passen zijn eenvoudig te leren.
We dansen op inspirerende muziek uit diverse muzikale tradities, nu eens uitbundig, dan weer verstillend. Het thema sluit steeds aan bij de tijd van het jaar.
De avonden kunnen ook apart bezocht worden. Danservaring is niet nodig.
Inloop om 19.30 uur.
Bijdrage: € 2,50. Opgave en info: vonc@3ranken.nl