Aswoensdag: tijd voor bezinning

Woensdag, Aswoensdag, begint de veertigdagentijd. De voorbereidingstijd op Pasen. Het kruisje dat met as op ons voorhoofd wordt gemaakt markeert als teken van onze sterfelijkheid en ook als teken van onze boetvaardigheid, het begin van de veertigdagentijd die ook wel vastentijd wordt genoemd.

Want ter voorbereiding op Pasen willen wij ons meer dan anders matigen in gebruik van eten en materiële goederen, en meer dan anders willen wij de naastenliefde beoefenen met aandacht voor anderen en met giften voor armen en voor wie anderszins in materiële nood zijn. En meer dan anders zullen we werk maken van ons gebedsleven.

In de mis van Aswoensdag horen we uit een toespraak van Jezus over echt gebed, over zuiver vasten en over naastenliefde zonder bijbedoeling. Want door gebed, vasten en aalmoes werken we aan een goede relatie met God, met onszelf en met anderen.

De viering van Aswoensdag begint om 19 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk. U bent van harte uitgenodigd het askruisje opgelegd te krijgen door Ronald Dashorst en Sebastian Gnanapraga.

Meer over vasten en de veertigdagentijd:
* Vasten? Doe mee met het vastenproject van onze parochie en de gemeente van De Drie Ranken
* boodschap van paus Franciscus voor de vastentijd