Afscheid van de Bonifatiuskerk

Na ruim 4 jaar leegstand hebben veel Bonifatiusparochianen op 4 februari afscheid genomen va n hun kerk. Het was de laatste keer dat de kerk open was en de vertrouwde opstelling nog te zien was. Het was tevens de laatste gelegenheid om bekende voorwerpen nog eens in de hand te nemen of om nog even op de “eigen” stoel te gaan zitten.
Sommigen zochten een souvenir. Gelukkig vonden ze dat vaak. De een wilde graag een kandelaar of een kaarsenstandaard als aandenken. Een ander vond een wijwatersbak wel passend. In gedachten had hij er thuis al een in het oog vallende plaats voor gevonden. Een paaskaars bleek bijzonder aantrekkelijk. Daar was veel belangstelling voor. Gelukkig waren daar meer exemplaren van. Zij droegen verschillende jaartallen. De ene met wat meer branduren dan de andere. Toch waren ze allemaal in een mum van tijd weg. De altaartafel en de bijbehorende zetels en bankjes blijven in Ugchelen. Er was zelfs een koper voor de grasmachine. Iemand had belangstelling voor een aantal plafondlampen. Hij moest ze er wel zelf van af halen.

Op het eind van de ochtend was de kerk een heel stuk leger. In de komende weken wordt de kerk helemaal leeg gemaakt. Dan kan de oplevering plaats vinden en kunnen de voorbereidingen voor een nieuwe maatschappelijke functie van start gaan.

Jacques Daenen